GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
10 Şubat 2019 Pazar 17:51

Altay'dan muhteşem galibiyet!

Altay, Spor Toto 1. Lig'in 21. hafta karşılaşmasında Adanaspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Spor Toto 1. Lig'de alt sıralarla olan bağını koparmak isteyen Altay, ilk yarısını 2-0 yenik kapadığı maçta Adanaspor'u deplasmanda 3-2 yendi. İzmir ekibi iki maç sonra yeniden galibiyetle tanıştı. 12'de Kone ceza sahasının hemen önündeki Bumba'ya pasını aktardı. Bumba topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 33'te Kone, çalımlarla ceza sahasına doğru ilerledi ve pasını Gökhan'a verdi. Gökhan topa gelişine bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak üst direğe çarptı. 35'te Adanaspor atağında Ahmet sağdan hızla derine inerek ceza sahasına kadar girdi ve pasını Gökhan'a verdi. Gökhan topla buluşur buluşmaz plase bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

SKORU PAİXAO BELİRLEDİ
54'te Altay atağında soldan hızla ilerleyen Kappel, ceza sahası içinde müsait pozisyonda olan Tavares'e topu aktardı. Topla buluşan Tavares'in şutunda meşin yuvarlak Adanasporlu Onur'a da çarparak ağlara gitti: 2-1. 58'de Paixao'nun şutunda kaleci İrfan Can topu yumruklayarak çeldi ve seken topa vuran Tavares, topu auta yolladı. 75'te Tatos'un şutu kaleciden döndü. Topla buluşan Kappel güzel vurdu: 2-2. 84'te sol kanattan derine inen İbrahim Akın'ın ortasında top önce kaleci sonra da Kappel'e çarparak sekti. Paixao maçın skorunu belirleyen golü attı: 2-3.

STAT: 5 Ocak Fatih Terim
HAKEMLER: Erkan Özdamar , Emrah Ünal, Kemal Mavi
ADANASPOR: İrfan Can  - Göksu , Veli , Ahmet  (81 Eren), Bagayoko, Onur , Bumba  (62 İhsan Uğur ), Hakan , Özkan, Gökhan , Kone (75 Feczesin )
ALTAY: Emre - Tavares , Hüsamettin (64 ibrahim Akın), Ferhat (46 Merter), Yasin, Paixao , Tatos , Kappel  (90+3 İhsan Furkan ), İbrahim Öztürk , Gençer, Özgür
GOLLER: Dk. 12 Bumba, 35 Gökhan (Adanaspor), 54 Tavares, 75 Kappel, 84 Paixao (Altay)
SARI KARTLAR: Gökhan, Özkan, İhsan Uğur, Hakan, Veli (Adanaspor), Paixao, Özgür (Altay)