GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
16 Ekim 2020 Cuma 15:11

Ali Poyrazoğlu: Kavuk işi soytarılığa dönüştü

Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu, önceki gün Nişantaşı'nda objektiflere takıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan oyuncu, İsmail Dümbüllü'nün kavuğu hakkında tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu, Nişantaşı'nda gazetecilerle ayaküstü sohbet etti.

Poyrazoğlu, "Sahnede Bir Hayat" tiyatro gösterimleri kapsamında Ekim ayı boyunca, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda "Asi Kuş" adlı oyunla tiyatroseverlerle buluşacağını söyledi. Oyunla ilgili, "Herkes krizden söz ediyor. 500 bilet satılmış. 300 bileti sağlık çalışanlarına hediye ettim. O yüzden çok mutluyum" dedi.

Elindeki rahatsızlıktan dolayı fizik tedavi gördüğünü de anlatan Poyrazoğlu, Rasim Öztekin'den Şevket Çoruh'a devredilen İsmail Dümbüllü'nün kavuğu hakkında da tartışma yaratacak açıklamada bulundu.

Kavuk konusunda işin soytarılığına dönüştüğünü savunan Ali Poyrazoğlu, "Bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum ama işin aslının soytarılığa dönüştünü düşünüyorum. Bu habire ısıtılıp ısıtılıp magazin gündemine getirilen bir konuydu. Örneğin ben bu konuda hiç söz etmiyorum ama İsmail Dümbüllü ödülü veriliyor iyi oyuncuya. O ödülü ben de aldım. Karagöz-Hacivat ilgili Karagöz'ün takkesi var ya ona 'Işkırlak' adı veriliyor onu da bana verdiler birkaç sene önce. Karagöz'ün 'Işkırlak'  hikayesinde şöyle bir gelenek var. Onu sana veriyorlar ertesi sene hak edene birine devir etmek zorundasın. Bir yıl bende durdu ben de Zihni Göktay'a verdim. Zihni kime verdi onu takip etmedim. O Kavuk İsmail Dümbüllü'nün kavuğu değil. O bir takke." dedi.

Sanatçı, "Bunu bu şekilde ısıtılıp ısıtılıp magazin malzemesi yapılması hoş değil. Veren de biliyor onun İsmail Dümbüllü'nün olmadığını ve alanlar da biliyor. Bu kameralar azdırıyor insanları. Kamuoyunu yanılttılar diyemem ama konuyu magazinleştirdiler demek daha doğru olur" diye konuştu. (Habertürk)