GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
5 Aralık 2019 Perşembe 11:42

Aksaray'dan sonra bir skandal daha! Otizmli ailenin kapısına bıçakla dayandı

Denizli'nin Tavas ilçesinde, otizmli çocuğun gürültüsünden rahatsız olduğu öne sürülen Cemal D., elinde bıçakla komşusu Ahmet Ç.'nin kapısına geldi. Bu anlar, Ahmet Ç.'nin diğer komşusu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde Cemal D.'nin, Ahmet Ç.'nin kapısı önünde elinde bıçakla beklediği ve sinirli tepki gösterdiği anlar yer alıyor.

Olay, 30 Kasım'da, Tavas'ta meydana geldi. İlçede butik işleten Ahmet Ç., iddiaya göre, ailesi ve otizmli torunu ile yakınlarının nişanına gitmek için evde hazırlanmaya başladı. Bu sırada üst kat komşuları, otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu. Çocuğun gürültü yaptığını ileri süren komşu Cemal D., elinde bıçakla Ahmet Ç.'nin kapısına dayandı. Ahmet Ç.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Cemal D., emniyetteki işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Ahmet Ç., olayın ardından üst komşusu hakkında şikayetçi oldu. Emniyetteki ifadesinde yaşadıklarını anlatan Ahmet Ç.'nin, torununun otizmli olması nedeniyle bazen hareketli olduğunu ve durduramadıklarını söylediği belirtildi.

'TELEFONDA KONUŞTUKTAN SONRA KAPIYA GELDİ'
Komşusunun gürültü nedeniyle kendisini telefonla aradığını belirten Ahmet Ç., ifadesinde şunları kaydetti:

"'5 dakika sonra dışarı gideceğiz, biraz sabret. Torunum her zaman yanımda kalmıyor. Haftada 1 gün geliyor. Biraz sabret nişana gideceğiz' dedim. Ancak komşum, 'Susturun artık çocuğu, ben rahatsız oluyorum' diyerek, bağırıp, küfürler etti. Telefon konuşmasının ardından kapıya dayandı. Kavga çıkmasın, diye kapıyı açmadım. Üst komşum, kapının arkasından yüksek sesle küfretmeye devam etti. Polisi arayıp, yardım talep ettim. Bu sırada torunlarımdan biri, babası gelecek, diye kapıyı açtı. Hemen kapıya yöneldim. Cemal D.'nin elinde bıçakla kapıda olduğunu gördük. 'Cemal, bu sana yakışıyor mu? Kıyafetimi görmüyor musun, nişana gideceğiz' dememe rağmen küfretmeye devam etti. Ben kapının önünde dururken kızlarım, eşim ve torunlarım kapının arkasında bizi seyrediyordu. Gürültü üzerine dışarı çıkan yan komşum Nuri Y., olaya müdahale etmek istese de elindeki bıçakla üzerine yürümesi üzerine içeri girdi. Kızım o sırada sinir krizi geçirdi ve bayıldı. 112 Acil Servis'i aradım ve ambulans talep ettim."

Cemal D.'nin kapıya dayandığı anlar ise Ahmet Ç.'nin kapı komşusu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde Cemal D.'nin, Ahmet Ç.'nin kapısı önünde elinde bıçakla beklediği ve sinirli tepki gösterdiği anlar yer alıyor.

ÇOCUĞUN ANNESİ: BİZE İKİNCİ SALDIRISI
Gürültü yaptığı söylenen A.E.'nin annesi Münevver E. (36), olay nedeniyle korku içinde olduklarını belirtti. Cemal D.'nin, babasına ait dairenin kapısına dayandığını anlatan 3 çocuk annesi Münevver E., "Anne olarak yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Çocuklarım ve ben hala korkuyoruz. Can güvenliğimiz yok. Bu, çocuğuma, aileme yapılmış saldırı. En kötüsü, anlayışsız bir adamın kapımıza dayanması. Şu an ölebilirdik. Babam olmasıydı ne yapardık, bilmiyorum. Bu kişinin ceza almasını istiyorum. Hala şoktayız. Engellilere yapılan muamele çok acı. Biz 12 yıldır otizmle mücadele ediyoruz. Ancak hiç böyle bir olay yaşamadık. Bu anlayışsız insanlar nedeniyle çok yıpranıyoruz. Bu kişinin bize yönelik ikinci saldırısı. Üçüncü kez saldıracak, diye korkuyorum" dedi.

BIÇAĞI, KENDİSİNİ KORUMAK İÇİN ALMIŞ
Cemal D. ise olay günü açık öğretim fakültesi sınavlarına hazırlandığını, yüksek ses nedeniyle rahatsız olduğunu belirtip, telefonla Ahmet Çetinkaya'yı aradığını ve uyardığını dile getirdi. Cemal D., Ahmet Çetinkaya'nın kendisine telefonla konuştukları sırada, "Rahatsızsan evini sat git" dediğini, bu söze çok sinirlendiğini kaydetti. Tepki göstermek için aşağı kata indiğini söyleyen Cemal D., "Burası aile apartmanı, 6 dairenin 5'i onlara ait. Beni bu apartmandan çıkarmak istiyorlar. Bunun için çocuğu kullanıyorlar. Otizmli çocuğu eve kapatıyorlar. O da dışarı çıkmak istiyor. Kapılara, pencerelere vurup, ses çıkarıyor. Ben uyarmak için Ahmet Çetinkaya'yı aradım. 'Rahatsızsan evini sat git' demesi üzerine çok sinirlendim. Onlar aşağı katta kalabalık olduğu için yanıma, kendimi korumak için bıçak aldım. Bıçağı kullanmak için yanımda götürmedim" diye konuştu.  (DHA)