GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ekim 2020 Çarşamba 14:03

Açıklamaları olay yaratmıştı: İzmirli profesör siyasete atıldı!

İzmir’de koronavirüs konusunda çalışan önemli isimlerden birisi olan ve pandemi döneminde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken, son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servis Sorumlu Hekimiliği görevini yürüten Doç. Dr. Yusuf Savran, İYİ Parti’ye katıldı.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgının Türkiye’de başladığı ilk günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Dr. Yusuf Savran, siyasete atıldı.

Tercihini İYİ Parti’den yana yapan Savran’ın rozetini İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar taktı.

‘İTALYA’DAN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ’ DEMİŞTİ
Yusuf Savran pandemi sürecinin başlarında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Bu işi ciddiye almazsak bu iş çığrından çıkacak ve bin rakamlı ölümlere ulaşacak” dedi. Savran açıklamalarını, "Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Pandemi servisinin yöneticisi olarak deneyimlerimi aktarmak istiyorum. İlk vakanın görülmesinin ardından 15 gün geçti. İstatistiklere bakınca hazırlıksız yakalanmış İtalya’ya göre, ‘Biz buna hazırlandık’ diyen Türkiye daha ciddi bir sınav veriyor. Vaka sayımız ve ölüm sayımız şu ana kadar İtalyanlardan daha ileridedir" şeklinde sürdürdü.

Savran'ın sözleri üzerine açıklama yapan DEÜ Rektörlüğü, “İtalya ya da bir başka ülkede yaşanan can kayıpları üzerinden Türkiye’deki durumu kıyaslamanın veya alınan kararları eleştirmenin; yanlış ve amacından kopartılmış haberler yapmanın bilimsel bir tarafının olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanmış; Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” dedi.