GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2020 Perşembe 00:09

AK Partili Yavuz'dan Çerçioğlu'na tepki çeken sözler!

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında söylediği "Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” ifadeleri büyük tepki topladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik sözleri tepki topladı. Yavuz, kongrede yaptığı konuşmada, “Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” dedi.

Metin Yavuz, Özlem Çerçioğlu'nu hedef aldığı konuşmasında, “Ama ben şuna inanıyorum nasıl kadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki ‘Annedir, bayandır’ naif bir şekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız. Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok. Bu naif anne, bayan dediğimiz, hürmet ettiğimiz seçimlerde ona göre davrandığımız kişi çıkıp..." ifadelerini kullandı.

Yavuz’un ifadelerine çok sayıda isim tepki gösterirken CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da konu ile ilgili Yavuz'a tepki göstererek, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na kadın kimliği üzerinden yapılan saldırı, başarısızlığın ve ezilmişliğin dışa vurumudur. Kadını hakir gören bu gerici zihniyetle mücadele etmeye,  Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu‘nun yanında olmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

(Haber Aydın)