GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Haziran 2020 Pazar 17:49

AK Partili Sürekli’den Soyer’e 15 ay eleştirisi: Çiçek, böcek ve aşkla geçti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 15 aylık icraatlerini değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Çiçek böcek ve aşkla 15 ay geçti, ulaşımda ve altyapıda hiçbir şey yok. Polemik üretmek ve ulusal alanlarda İzmir’i rahatsız edecek açıklamalar var” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli SonsözTV yayınına konuk olarak katılarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Sürekli, AK Parti İzmir teşkilatı olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ve İzmir gündemini değerlendirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLÇE BELEDİYELERİNİN PROJELERİ İÇİN ANKARA ÇIKARMASI
AK Parti İzmir Teşkilatı olarak, ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda Ankara’da Bakanlarla görüştüklerini ifade eden Sürekli,  “Ankara ziyaretimiz muhteşem geçti. Bizim açımızdan ve İzmir açısından çok verimli toplantılar yaptık. 5 bakanımızı ziyaret ettik ve İzmir’deki projelerimizi görüştük. Bütün bakanlarımız hazırlıklıydı. İzmir’e dair ne varsa gündemi görüştük ve belediye başkanlarımızın ilçelerindeki projelerini görüştük. İlçe belediyelerimizdeki hükümet projelerimizi görüştük. Öte yandan İzmir’de yaşayan herkesi düşünerek çalışıyoruz, diğer ilçelerimizin sorunlarını da görüştük. Çok faydalı oldu, bu ziyaretlere devam edeceğiz. İzmir milletvekillerimizle bunun değerlendirmesini de yaptık” dedi.

PANDEMİ BAHANE OLMAMALI, ARTIK İCRAAT ZAMANI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taleplerinin Ankara’dan onay aldığını söyleyen Sürekli, “Biz artık gerekeni yaptık, sıra Büyükşehir belediyesinde. Buca Metrosu konusu dile getirilince 3 günde onay geldi. Çiğli tramvayı da yatırım programına alındı. Bunları görmek istiyoruz bir an önce. Bir an önce bu projelere başlanmalı. Yeşillik Caddesi üzerinde bir devir sorunu vardı, bu konuda da Karayolları tarafından devir işlemi yapıldı. Bu işlerin artık yapılması lazım… Özkanlar pazaryeri sorununu da Karayolları’nın viyadükleri tahsis etmesiyle çözdük. Burada Bornova Belediyesi’nin de yapıcı katkılarını dile getirmek gerekiyor. Böyle birlikte çalışılınca başarılmayacak iş yok. Artık icraat zamanı, 15 ay geçti, Ankara’dan destekler verildi. Hiçbir mazerete sığınmadan icraat yapma zamanı. İzmirliler icraat bekliyorlar. Pandemi ile ilgili mazeret gösterilmemesi lazım, devletin işleri nasıl yürüyorsa Büyükşehir’de de işler yürümeli ve İzmir’in önemli sorunlarına neşter vurulması lazım. Trafik ve altyapı sorunları İzmir’in en büyük sıkıntıları arasında... Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı ile bu sorunu çözsünler” diye konuştu.

İZMİR’İN 30 İLÇESİ BİZİM, NE GEREKİYORSA YAPARIZ
CHP’li ilçe belediyelerden gelen talepler hakkında konuşan Başkan Sürekli, “Biz bu talepleri memnuniyetle dinleriz ve Ankara ziyareti planlarız. İzmir’in 30 ilçesi de ülkemizin belediyesidir. Münfeti olarak başkanlarımız bize geliyor veya milletvekillerimize gidiyor. Mesela İnciraltı konusunda gerek Necip Nasır vekilimize gerek bize talepler oluyor. Bu konuda girişimlerimiz oluyor. Bakın Bornova’da Mustafa İduğ’un talebiyle Özkanlar Pazaryeri sorununu çözdük. Gelecek diğer talepler için de Ankara’ya gider gerekli girişimleri yaparız. İzmir bizim, 30 ilçe bizim ne gerekiyorsa yaparız” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR
İlçe belediyelerinin projelerini değerlendiren Sürekli, “Kınık’ta Sadık Başkan ve hükümetimiz ile birlikte yapılmayan hiçbir şey kalmadı. Mesela TOKİ’nin ikinci etabı planlanıyor Kınık’ta. Başkanımızın talebine bakanlığımız tarafından olumlu karşılandı. Tarım Bakanlığı ile Tarım Organize Sanayi Bölgesi çalışması var. Bergama’da başkanımız gelmesiyle başlatılan büyük bir proje atağı var. Selinos Çayı projesi çok önemli. 50 milyon lira maliyetle buranın düzenlenmesi projesi var. Bergama’da bir Millet Bahçesi projesi var. Bergama Stadı, vatandaşların isteğiyle Millet Bahçesi’ne dönüşüyor. Bunun dışında bir çok proje var, Bergama Çevreyolu yıl sonunda bitecek. İZBAN konusunda Bergama’ya sözümüz var. Gerek Bergama gerek Kınık için önemli bir proje. Dikili Devlet Hastanesi’nin ihalesi bu ay yapıldı o da hayırlı olsun. Daha çok konu var ancak olgunlaştıkça kamuoyu ile paylaşacağız. Çiğli’de konut konusunda bir çalışmamız var. Diğer metropol ilçelerde de uygun yer bulunduğunda TOKİ ve belediyelerimiz ortak çalışacaktır. Milletvekili olduğum dönemden benim Çiğli’ye sözüm var. Çiğli’ye TOKİ konutları gelmelidir. Belediyeler bunları geliştirirse biz gereken desteği veririz. Bakanlığımızın bu konuda olumlu görüşü var” açıklamasını yaptı.

O SÖZLERİ KOCAOĞLU SÖYLESE OLAY OLMAZDI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘İzmir Parası’ ve ‘İzmir Bayrağı’ ile ilgili açıklamaları hakkında konuşan Sürekli, “Başkan bu olaydan sonra çıkıp bir tweet attı, bu düşünceleri sözde değil özde ise memnun oluruz. Başkanın o toplantıdaki konuşmaları yüzünden bu olay olmadı, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden eylem ve söylemleri sebebiyle bu tepkiye yol açıyor. Bu açıklamayı Aziz Kocaoğlu yapsaydı hiç olay olmazdı. Kocaoğlu’nun önceki sözleri ve icraatları biliniyor çünkü. Ankara’da Mansur Yavaş da yapsa bu konu bu kadar tartışılmazdı. Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığından beri yaptıkları ve söylemleri toplandığında o söylemden bu anlamlar çıkabiliyor. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusundaki söylemleri umarım sözde değil özdedir” dedi.

15 AY GEÇTİ ULAŞIM VE ALTYAPIDA BİR ŞEY YOK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansını değerlendiren Sürekli, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde atamalar önemli bir konu. 2019 yerel seçimlerinde açık ve gizli ittifaklar vardı. Bu konuda gizli ittifakın gereği yapılmıştır diyorum. Temmuz ayında faaliyet raporları dağıtılacak, arkadaşlarımız görüşüyor bu konuda. Ben ilk dönemimde teşkilat konusunda çalışmalar yaptım. Şimdi ikinci dönemimde yerel yönetimler konusunda bir çalışma yapıyoruz. 1 yıllık belediye çalışmalarını değerlendirecektik ki pandemi geldi. Şimdi pandemi geçti ve biz faaliyet raporlarını artık değerlendireceğiz. Etkin ve yapıcı bir muhalefet yapacağız. Geçen 1 yılda hiçbir şey yapılmadı. Ben geride kalan süreçte şatoyu hatırlıyorum. Hiçbir zaman kullanılmayan şatoyu restore ettiren Tunç Başkan kendisine tahsis etti burayı. Orman yangınları sürecinde, bölücü örgüt yangınları üstlenmişti ancak önergemize rağmen Tunç Soyer terörü kınamamıştı. İZTAV ataması vardı, İzmir gündemini başkanın kardeşini buraya ataması yer almıştı. Tunç Başkanın Kıbrıs hakkındaki sözleri vardı, bunu da hatırlıyoruz. 23 Nisan’da ülkemizin ulusal marşları ile birlikte ‘Çev Bella’ çalınması İzmirlileri rahatsız etti. Başkanın Esendere’den geçerken ‘burası neresi’ diye sormasını hatırlıyoruz. Çiçek böcek ve aşkla 15 ay geçti, ulaşımda ve altyapıda hiçbir şey yok. Polemik üretmek ve ulusal alanlarda İzmir’i rahatsız edecek açıklamalar var” diye konuştu.

DİSİPLİN İŞLETİLMİYORSA EYLEM SAHİPLENİLİYORDUR!
Camiden ‘Çav Bella’ olayı ile ilgili emniyetin çalışmasının devam ettiğini belirten Sürekli, “Ancak bu provokasyonun ardından bu olayı yayan kişi hakkında ayrı bir soruşturma sürüyor. Ben süren soruşturma hakkında yorum yapmam. O provokasyonun ardından yayını yayanlar hakkında da bir soruşturma başlandı. Bu kapsamda gözaltı oldu, tutuklama oldu, ifadeler alındı ancak biz bu konuda bir yorumda bulunmadık. Bunu yana CHP üyesi ve örgütte yönetimde bulunan bir kişi. Biz bu konuda CHP’nin bir disiplin çağrısında bulunduk. Bir disiplin soruşturması yapılarak gerekenin yapılması lazım. AK Parti’de benzeri bir durum olsa hemen partinin disiplin mekanizması çalışır. Eğer bu konuda disiplin mekanizması çalıştırılmıyorsa, bu eylem sahipleniyor demektir. Yine CHP içinde Cumhurbaşkanımıza ağır hakaretlerde bulunan şahıslar var. Bu konuda da yine disiplin süreci başlatılacak mıdır diye soruyoruz. Eğer disiplin soruşturması başlatmayacaklarsa bu hakaretleri de sahipleniyorlar demektir. Öte yandan belediye başkanları konusunda Türkiye’nin her yerinde AK Partili belediyelerde de MHP’li belediyelerde de hem icraat hem başkanların münferit olayları konusunda çeşitli soruşturmalar oluyor. CHP’li başkanlar hakkında da bu olabilir. Bu sebeple yargıyı hedef göstermek doğru değildir. CHP’den yapılan açıklamalar konuyu değiştirmek ve saptırmak için” açıklamasını yaptı.

ÇÖP TESİSİ KONUSUNDA YÜZDE 70 İTTİFAK YETERLİ
Menderes’te kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi hakkında değerlendirme yapan Sürekli, “Tesisin yapılacağı yerde oradaki halkın bilgilendirilmesi ve ikna edilmesi lazım. Burada hiçbir çalışma yapılmadan burada bunun yapılması lazım. Bu konuda çok hassas olan vatandaşlarımız var. Ben istedim oldu diye bir şey yok. Hiçbir ilçe kabul etmezse ne yapacağız diyor. Siz bir gidin anlatın. Mendereslilerin bu konuda çok büyük tepkisi var. Buraya yapılıp yapılmaması konusunda bilimsel çalışma yapılıp, bunun halka anlatılması lazım. ÇED değerlendirmesi öncesinde bakanlık bunları yapıyor. Eğer proje doğruysa, milletimizin feraseti yüksektir, Menderesliler de kabul eder, her ilçedeki vatandaşlarımız da kabul eder. İlçe belediye başkanı da bu konuda sessiz kalıyor. Bunu önce kendi belediye başkanınıza sonra STK’lara ve vatandaşa anlatacaksınız. Hiçbir yerde yüzde yüz kabul söz konusu değildir. Yüzde 70 ittifak varsa bu yeterlidir, yüzde 51 olursa tartışmalar olabilir ama yüzde 70 ittifak sağlandığında bu kabul edilebilir olur. Proje bu kadar duyurulmadan, orada bu toplantılar ve bilgilendirilmeler yapılsaydı iş buraya gelmezdi” ifadelerini kullandı.

İLÇE KONGRELERİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
AK Parti İzmir ilçe örgütlerinin kongre takvimi hakkında konuşan Sürekli, “İzmir’de şu ana kadar 5 ilçe kongresi yapıldı, 25 ilçenin kongre takvimi işleyecek. İlçe teşkilatlarında gerekli değişiklikler yapıldı. 5 Eylül’de kongreler başlayacak. 11 Ekim tarihinde kongreler son bulacak. 7 ilçede atama yoluyla değişim oldu, 3-4 ilçede de bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.