GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2019 Cumartesi 13:55

AK Partili Şengül'den, Tunç Soyer iddiası: Zeybekci'yi taklit ediyor!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, AK Partili rakibi Nihat Zeybekci’nin, “Zeybekci çözer, İzmir’e değer” sloganını taklit etti. CHP’li Soyer, Zeybekci’nin ekibinin paylaşımından 1 saat 44 dakika sonra “Tunç Soyer, İzmir’e değer” sloganını paylaştı. Konuyla ilgili konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Anlaşılan Sayın Soyer, sadece projelerimizi değil, sloganlarımızı da takip ediyor. Sayın Zeybekci, ortaya koyduğu söylem ve bugüne kadar yaptıklarıyla Soyer’i de çok etkilemiş” dedi.

Sokakta, toplantılarda İzmirlilerle bir araya gelen AK Parti ve CHP’nin adaylarının sosyal medya üzerindeki yarışı da sürüyor. Hemen her gün halka mesaj iletmek, çalışmalarını anlatmak ve projelerini aktarmak için sosyal medyayı kullanan büyükşehir belediye başkan adayları, sloganlarıyla da halkı etkilemeyi amaçlıyorlar.

İLK OLARAK SAAT 13.25’TE PAYLAŞILDI
Zeybekci ve Soyer’in ekipleri, her gün yeni mesajlar, içerikler hazırlıyor, görsellerle de bunları destekliyor. Dün (Cuma) günü de Nihat Zeybekci’nin ekibi, Facebook ve Twitter’da “Zeybekci çözer, İzmir’e değer” başlığıyla kampanya görseli paylaştı. Saat 13.25’teki bu paylaşımdan 1 saat 44 dakika sonra da Tunç Soyer için, “Tunç Soyer İzmir’e değer” sloganı belirlendi. Vatandaşlar, bu durumu “Soyer’in ekibinden taklit” olarak yorumladı.

TAKLİT ETMEYE BAŞLAMIŞKEN, PROJELERİMİZİ DE KULLANABİLİR
CHP’li Soyer’in İzmir’in geleceğine ilişkin hiçbir hazırlığının olmadığını söyleyen Başkan Şengül, “Sayın Nihat Zeybekci’nin sloganını belirlemesinin ardından Soyer’in de benzer bir paylaşımda bulunması enteresan ve üzerinde düşünülmesi gereken bir durum. Anlaşılan Sayın Soyer, Nihat beyin belirlediği slogandan da çok etkilenmiş. Zaten Soyer’in, İzmir’in sorunlarının çözümü ve şehrin geleceğine yönelik açıkladığı bir projesi bulunmuyor. Böyle bir hazırlığının olmadığı da ortada. Bizi taklit etmeye başlamışken, bundan sonra projelerimizi de kullanmaya devam edebilir. Bizim açımızdan bir sakıncası yok” dedi.