GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2017 Cumartesi 14:41

AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na 'Yamanlar' çıkışı: 'Ne tiyatro değil mi ama'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Yamanlar'da kurulması planlanan ve davalık olan katı atık tesisi üzerinden yüklendi. Kaya, yaşananları 'tiyatro' olarak nitelendirdi ve Başkan Kocaoğlu'nu eleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Yamanlar'da yapılması planlanan ve mahkemelik olan katı atık tesisi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi.

Kocaoğlu'na "Kimsenin önünde eğilmem. Ama çöp tesisi için eğildim. Yıllardır kurmak için çabaladığımız Katı Atık Geri Dönüşüm ve Biyogaz Tesisi'ne itiraz eden avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardım" sözleri üzerinden yüklenen Kaya, yaşananlara 'tiyatro' yakıştırması yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan şunları söyledi:

"CHP'li Sayın Aziz Kocaoğlu isyan etmiş, Yamanlar'a kurmayı planladığı çöp tesisine dava açanlara veryansın etmiş. ?Dava açan avukatlara gidip davayı geri çekmeleri için yalvardığını belirtip "Her defasında önümüze bir engel çıkartılıyor" demiş. ?

'KENTE BU KÜLTÜRÜ YERLEŞTİREN KENDİSİDİR'
İzmir'de yatırımların önüne taş koyma ve dava açarak engelleme işini ilk başlatan, kente zarar veren bu kültürü yerleştiren kendisidir. ?Stadyumlara dava açtı, İnciraltı imar planlarına dava açtı, yat limanlarına dava açtı, o kadar çok dava açtı ki, davaları karıştırdı! 

Bu davaları açarken, ön bahçesi de boş durmadı. Körfez Geçişi, Konak Tüneli, Yeni Havalimanı Terminal Binası da davalardan nasibini aldı.? İzmir'deki istemezük cephesi her şeye 'hayır' demeye programlandığı için şimdi kendisinin yapacağı işlere de 'hayır' demeye başladı.?

Bu işler bumerang gibidir. Döner seni bulur.? İşte dava açan iki avukat. Biri CHP Bizimdir Hareketi Sözcüsü. ?Sn. Balbay, bu iki avukatın Ulaştırma Bakanlığı'na ilişkin taleplerini TBMM'de dile getiriyor. CHP resmi web sitesi de bunu paylaşıyor. ?

Ne tiyatro değil mi ama! Davayı açan CHP, ağlayan CHP, kaybeden ise İzmir ve İzmirli hemşehrilerimiz. ?

'İlk defa eğildim' diyorsunuz, biz eğilmedik, dik durduk ve İzmir için, istemezükçü'lere rağmen bu yatırımları kente kazandırdık. Biz 15 yılda sayenizde bu konuda çok tecrübe kazandık. Yüzlerce davayla uğraştık, istemezükçü'lere karşı büyük mücadeleler verdik. ?Tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Biz başkalarına benzemeyiz, İzmir'de taş üstüne taş koyan herkesin yanında oluruz"