GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Eylül 2021 Pazartesi 18:57

AK Parti ve MHP’den isim önerisi… Çevik gitsin, Aziz gelsin!

Eski Orgeneral Çevik Bir'in Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası almasının ardından tutuklanması ve rütbelerinin sökülmesi sonrası Buca’da bulunan Çevik Bir Meydanı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. AK Parti ve MHP Grubu, Çevik Bir’in yerine önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun isminin verilmesini önerdi. Öneri Hukuk Komisyonu’na sevk edildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine gönderilerek rütbeleri sökülen Çevik Bir’in isminin Buca’daki bir meydanda olması ile ilgili olarak AK Parti ve MHP’den somut adım adım geldi. AK Parti ve MHP grupları konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşıyarak önerge verdi.

Meclis Üyeleri tarafından getirilen önergeler kısmında yer alan öneriye göre, Şubat davasında müebbet hapis cezası alan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ismini İzmir'de görev almış eski belediye başkanlarından birinin ya da eski bakanlardan birinin isminin verilmesi önerisinde bulundu.

AZİZ KOCAOĞLU ÖNERİSİ
Gündem maddesi için söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Burası ile ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk ismini önermiştik. Ancak meydan küçük olduğundan Aziz Kocaoğlu ismi verilebilir, eski bakanlık yapmış isimler, belediye başkanlık yapmış olan isimler verilebilir" dedi.

İlgili gündem maddesi açıklamalar sonrası Hukuk Komisyonu'na oy birliği ile gönderildi.