GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Nisan 2019 Pazartesi 11:35

AK Parti’de yeni sürecin gölgesinde Saygılı kavgası!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yapılan eğilim yoklamasının sonuçları Ankara’ya bildirilirken il binasında gerilim yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile İl Başkanı Şengül’ün kavga ettiği öğrenildi. Gerekçe ise, MÜSİAD İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın il başkanlığına önerilmesi oldu.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının yankıları sürüyor.  Görevi bıraktığını açıklayan Şengül’ün kararı sonrası İzmir’e gelen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığında bir heyet gelirken temayül (eğilim yoklaması) çalışmaları da sonlandı. Sonuçları Ankara’ya götüren Kandemir’in vereceği raporun ardından yeni il başkanının kısa sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla atanması bekleniyor.

Parti içinden ve dışından birçok ismin konuşulduğu yeni süreçte MÜSİAD İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın isminin il başkanlığı için gündeme gelmesi krize neden oldu. İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Aydın Şengül’ün sert bir şekilde tartıştığı iddia edildi. Saygılı’nın ismine karşı çıkan Şengül’e toplantıda bulunan İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın, “ismini ben önerdim” sözleri gerilimin artmasına neden oldu. Şengül ile Nasır’ın tartışmasına müdahil olan Dağ’ın, Şengül’e, “niye sesini yükseltiyorsun” çıkışı sonrası bu kez Dağ ile Şengül birbirine girdi. Teşkilat Başkanı Kandemir’in de olduğu toplantı odasındaki gerilimi araya giren isimlerin yatıştırdığı öğrenildi.

İzmir’de uzun yıllar 11. Cumhurbaşkanı Abdullal Gül’ün ekibiyle ile siyaset yapan İl Genel Meclisi eski Üyesi Eflatun Saygılı’nın da oğlu olan MÜSİAD’ın yeni başkanı Bilal Saygılı, daha önce AK Parti'de hiç görev almamıştı. Saygılı’nın isminin il başkanlığı için “dışarıdan isim” olarak önerilmesinin parti içinde bazı kesimleri de rahatsız ettiği öğrenildi.