GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2017 Cuma 18:20

AK Parti Menderes'te o isim istifa etti!

AK Parti Menderes İlçe Başkan Yardımcısı Tanser Tanışan görevinden istifa etti. Tanışan, Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun dayısının oğlu ve en yakınındaki isimler arasında yer alıyordu.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin belediyeyi kazandığı İzmir’deki ilçeler arasında yer alan Menderes’te partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkanı Tanser Tanışan görevinden istifa etti.

AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesini gönderen Tanışan, “2011 yılından bu yana büyük bir özveriyle yürütmekte olduğum yerel yönetimler başkanlığı görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Tanışan, gerekçe olarak “işlerinin yoğunluğunu” gösterirken hem yürütme kurulu hem de yönetim kurulundaki görevlerinden ayrıldı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun aynı zamanda dayısının oğlu da olan Tanışan’ın uzun süredir Başkan Soylu ile fikir ayrılığı yaşadığı öğrenildi. 2014 yılındaki yerel seçimlerde ve sonrasında ilçede Soylu’nun en yakınında bulunan kişiler arasında yer alan Tanışan seçim koordinasyon merkezinde de aktif yapmıştı.