GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Nisan 2019 Pazartesi 08:38

AK Parti İzmir’de temayülden kim çıktı?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından yerine gelecek isim için yapılan eğilim yoklamasında ilk üç isim belli oldu. Eğilim yoklamasında Aydın Şengül birinci çıkarken onu Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli ve İzmir eski milletvekili YDK Üyesi Av. Kerem Ali Sürekli izledi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından ülke genelinde durum değerlendirmesi sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rapor istediği parti teşkilatında ilk istifa İzmir’den gelmişti. İl Başkanı Aydın Şengül, Ankara’ya giderek istifasını sundu. Sandık sonuçlarını kast ederek, ‘başarısızlık varsa sorumluluğu kabul ediyorum’ diyen Şengül, üstü kapalı, zaman zaman da isim vererek yaptığı açıklamayla aktif siyasete nokta koydu.

Şengül’ün istifa kararı sonrası İzmir’e gelen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur başkanlığındaki ekip yeni il başkanı için teamül (eğilim yoklaması) yaptı. Parti yöneticilerinin görüşlerinin alınması ve yazılı isim bildirmelerinin akabinde ise hemen il yönetim kurulu da görevinden alındı. Yaklaşık 400 kişinin oy kullandığı seçimlerde sonuçlar açıklamadı. Resmî olarak duyurulmayan fakat parti kulislerine yansıyan bilgilere göre teşkilat “kimi il başkanı görmek istersiniz?” sorusunda birinci sıraya yine Şengül’ün adını yazdı. Şengül birinci sırada çıkarken onu Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli ve İzmir eski milletvekili YDK Üyesi Av. Kerem Ali Sürekli izledi.

Hafta içinde Ankara’ya çağrılarak görev tebliğ edilmesi beklenen yeni il başkanı için içeriden ve dışarıdan birçok kişinin adı geçiyor. Partide, eğilim yoklaması sonrası öne çıkan üç kişi dışında Kadın Kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin, Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu,  İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı gibi isimlerin de Ankara’ya davet edilebileceği öğrenildi.

Öte yandan partide gelecek rapor ve analizlere göre son kararı Erdoğan verecek.