GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2019 Perşembe 12:26

AK Parti İzmir’de Sürekli dönemi start aldı: Şengül’den damga vuran konuşma!

Genel merkez tarafından İl Başkanı olarak atanan Sürekli görevi Şengül’den devraldı. Şengül’ün konuşması devir teslim törenine damga vurdu. Sürekli’ye dönerek konuşan Şengül, “Sevgili başkanım kendi kimliğinizi ve kişiliğini korumazsanız, onun bunun adamını il yönetimine alırsanız bu parti kaybeder, siz kaybedersiniz. Belli gücünü kullananlara, adamcılık yapanlara yer vermeyin. Bu partinin çıkmazlarından bir tanesi kendi ekibini oluşturmaya çalışanlardır. Bunlara pirim vermeyin. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDEONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yürüttüğü görevinden istifa eden Aydın Şengül yerine genel merkez tarafından atanan Kerem Ali Sürekli koltuğu resmen devraldı.

İl binasındaki programa milletvekilleri, eski milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, eski il başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.  Şengül ve Sürekli’nin yanında ayrıca AK Parti’nin kurucu İzmir İl Başkanı İsmail Katmerci bulundu. Törene Şengül’ün açıklamaları damga vurdu.

O KONGRE SÜRECİNİ ANLATTI
Görevi alan yeni İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuşmasında önemli mesajlar verdi. Başkan Sürekli, “benim açımdan çok önemli, heyecan dolu olduğum günlerden bir tanesi. Aydın Şengül Bey hikayenin bir bölümünü anlattı bir kısmını da ben anlatayım. Mahalle temsilcisi olarak başladım. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’dayken aynı partide ben de Bostanlı’da başladım. Sonrasında AK Parti’yi kurduk. Ben AK Parti’de kurucu teşkilat başkanlığı yaptım. 28 ilçeyi beraber kurduk. Sonra Ali Aşlık arkadaşımız il başkanı oldu. Beraber çalıştık. Karşıyaka Belediye Başkan Adayı oldum. Sonrasında Ali Aşlık ile 2006 yılında rakip olduk. Demokratik bir kongre oldu. O kongreyi kaybettirenlerden biri de Aydın Şengül’dü! İyi ki de kaybetmişiz. Muhteşem bir kongre oldu. Heyecanın dorukta olduğu bir seçimdi. 248 aldım, Sayın başkanım ve ekibi 351 aldılar ve kongreyi aldılar. Ertesi sabah elimde çiçeğimle Ali Aşlık başkanımı tebrik ettim. İşte siyaset, demokrasi, parti içi yarış da budur. Bizim siyaset anlayışımız budur.  Konak’ta meclis üyeliği yaptım, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yaptım. Grup başkan vekilliği, grup sözcülüğü yaptım. Siyasetin garip bir çizgisi vardır. Cihat Akay beni birden Karşıyaka’ya yolladı. İlçe başkanlığı yaptım. Daha sonra milletvekili oldum. 24 Haziran sürecinde görev almadım. YDK üyesiydim. Onu da önümüzdeki günlerde bırakacağım. Şimdi de il başkanlığı görevi tarafıma tebliğ edildi” dedi.

31 MART SONUÇLARINA GÖRE TÜM TEŞKİLAT BAŞARILIDIR!
“Sorumluluğumun farkındayım” diyerek sözlerini sürdüren Sürekli, “Aydın başkanıma teşekkür ediyorum. Hakikaten iyi bir dava arkadaşıdır. Rakip olduk, beraber çalıştık, bazen şey olduk ama hiç kavga etmedik. Kimseyle kavga etmedim ama aydın Şengül ile hiç kavga etmedim. Önemli bir seçim geçirdik. Emek döktünüz. Bu emekler zayi olmasın. Aydın Şengül’e hem ilk dönemi hem milletvekilliği dönemi hem de ikinci dönemi için teşekkür ediyorum. Bu seçimde bana göre AK Parti İzmir il teşkilatı, il başkanı, milletvekilleri, tüm teşkilat başarılıdır. Türkiye’de en çok oyunu arttıran illerden birisidir. 24 Haziran seçimlerine göre Cumhur İttifakı’nın oyunu arttıran illerdendir. Neden mutlu olamadık? 7 belediyeden 5’ini kaybettik. Bunlar izah edilebilir. Bu seçim sonuçlarını masaya yatıracağız. Önümüzdeki hafta Kızılcahamam’da bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Hedefimiz büyüktü. Büyükşehir’i alacaktık. Elimizdeki anketler şunu gösteriyordu; biz 14 ilçe de alabilirdik 4 ilçe de alabilirdik. Nasip böyleymiş, 4 belediye aldık. Olanda hayır vardır. Cumhurbaşkanımız, ‘2023-2024 çalışmalarına şimdiden başla Kerem Ali’ dedi. Bana talimatıdır. Ve sizlere selamı var. Bütün teşkilat mensuplarına selamları var. Görevi alırken o gece hakikaten çok hüzünlendim. Yorgunluğunu ve çalışma azminde hiç azalma olmadığını gördüm. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bize de genel başkanımıza layık bir teşkilat olmak düşüyor” açıklamasında bulundu.

ZEYBEKCİ’YE TEŞEKKÜR
Sürekli, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Sürekli, “Nihat Zeybekci çok başarılı bir şekilde geldi bizi temsil etti. İzmir’de siyaset yapacağını ifade etti. Ona da saygılarımızı sevgilerimizi iletiyoruz. Tabii ki Binali Yıldırım’ın selamlarıyla başlıyorum başbakanımız meclis başkanımız, bakanımız, milletvekilimiz büyükşehri adayımız, sizlere selamı var. Çalışın, bayrağı ileriye götürün diyor. Yargı süreci devam ediyor, oradan hayırlı bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Gönlümüz onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyor. O bizim meclis başkanımız, en önemlisi İzmir milletvekilimiz. Sayın Yıldırım’a teşekkürlerimi sunuyorum. Onun sayesinde İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İLÇELERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
Sürekli, “Dün il başkanlığına geldiğimde arkadaşlar bizi karşıladı. Konuşmamı Şeyh Edebali’nin sözleriyle bitirdim. Bunları hep rehber ediniyorum ve bu sözlerin gereğini yapmaya çalışıyorum. Mütevazi olmaya çalışıyorum. Eskiden yüzde 90 mütevazilik varsa hedefim yüzde 100 her daim mütevazi olmak ve sabırlı olmaktır. Sabır dinimizin de emridir. Sabırlı olacağım. Bugüne kadar oldum ama eksiklerim varsa bu görevde daha da sabırlı olacağım. Teşkilatımın emrinde olacağım. Sizleri dinleyeceğim. Milletvekilliğimde telefonum sürekli açıktı, sizlere dönüyorum, bu görevde de mutlaka dönüş yapılacaktır. Bu konuda şikayet gelmiyordu. Yine gelmeyecek. Sizlerin arasında olacağım. En önemlisi gönüllere girmektir. Girip orada da kalıcı olmak. Hem gönüllere gireceğiz hem kalıcı olacağız. Sadece benimle mi? Hayır kadın kolları, gençlik kollarının çalışmaları bu yönde olacaktır. İzmirlilerin gönlüne gireceğiz ve kalıcı olacağız. İlk önce onların oylarına değil onların gönüllerine talibiz. Bütün amacımız o. Hemen kolları sıvayıp başlıyoruz. Yeni yapılanma olacak. Hızlı ve yeni bir yönetim kuracağız. Mülakatlar, değerlendirmeler yapacağız. Görüşeceğiz. İstişareyi geniş tutacağız. Herkesi dinleyeceğiz. Çağrımdır; AK Parti teşkilatlarında görev almak isteyen, liyakat sahibi arkadaşları bekliyoruz. Gelsinler görüşelim. Daha sonra bunun genel merkez ayağı var. Son olarak da genel merkezimiz de ayrı bir değerlendirme yapılacak. Kriterleri uygun olan arkadaşlarla devam edeceğiz. İlçelerimizi gözden geçireceğiz. Nerede hata yaptık bakacağız. İlçelerde büyük değişikliğe gideceğiz demek değildir, değerlendireceğiz. 30 ilçe başkanımızla da yürüyebiliriz, yollarımızı da ayırabiliriz. Benim gönlümden geçen seçimlerde emeği geçen başkanlarımızla yürümektir. Ama süreç ne getirir göreceğiz. Amaç kişiler değil amaç AK Parti’dir. Ben yok, biz varız! Beraber olacağız ve güçlü olacağız. Samimiyet, tevazu ve gayret! Ben varsam olur ben yoksam yanlış, olmadı! Bunlar değil! Görevlere geldim o görevlerden ayrıldım. Talip oldum, görev alamadığım oldu. Hayatımda hiç küsmedim, küsmeyeceğim. Teşkilatlarımdan bunları bekliyorum. Göreve gelmeyince küsen arkadaşlar varsa onlarla gönül bağımız bitmiştir” diye konuştu.

YÜCEL’E TEBRİK İÇİN TEŞEKKÜR!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisini tebrik etmesine değinen Sürekli, “İzmir siyasetinde bazı şeyler farklı olacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel dün faks çekti, tebrik etti. Akşam da telefon etti. İçeriği çok anlamlıydı. Tamamen katılıyorum. İzmir için beraber çalışacağız. Deniz Yücel kardeşim en kısa sürede gelecek. Teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de aradı, kendisiyle de beraber çalışacağız” açıklamasında bulundu.

BİRÇOK ŞEYİ BİLMİYORDUK BİLMEYE BAŞLAYINCA YATAĞIMIZDA YATAMAZ HALE GELDİK
Görevi devreden Aydın Şengül de yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için önemli bir gün. Sevgili kardeşim, ağabeyim Kerem Ali Sürekli kuruluş sürecinde ilk tanıdığım insanlardandı. 2002’de ilk seçimleri sırtlayan bir ekiptik. Hayalleri olan, inanmış, idealist bir ekiptik. 30’lu yaşlardaydım. Siyasete başlamıştım ve bir hafta sonra çocuğum olmuştu. 60 beldemiz vardı. Gitmediğimiz yer kalmamıştı. Sabahları başlıyorduk, gece 24:00’e kadar dışarıdaydık. İnanmıştık, talebimiz, beklentimiz yoktu. Bana, ‘Aydın Şengül sen önemli görevlere geleceksin, il başkanı, milletvekili olacaksın’ deselerdi inanmazdık. Süreç içinde dayaklar yedik. Olgunlaştık, hayata bakışımız değişti. Dünyayı tanımaya başladık, ürpermeye başladık. Birçok şeyi bilmiyorduk bilmeye başlayınca yatağımızda yatamaz hale geldik. Böyle bir liderle mücadele etmekten, tarihe iz bırakmaktan son derece memnunum. Çocuklarımıza, torunlarımıza, ‘evet o tarih yazılırken, o lider ile beraberdik’ diyeceğiz. Hepimiz insanız, egoları, nefsi var. Belki 15 yıl önce hayata dair beklentilerimiz vardı. Üzüldük, kırıldık birçok şey yaşadım. 2007’de il başkanlığı yaptık. FETÖ’nün ilk operasyonu bizedir” dedi.  

BİRİLERİ KAZANDIĞINI ZANNETSİN, KİMSENİN KARŞISINDA EĞİLMEDİM!
Şengül sözlerini sürdürdü ve “İl başkanlığımın sonrasında cumhurbaşkanımız o dönemde ‘yönetime gireceksin’ demişti. Nefsime ağır gelmişti ama beni sınıyor demiştim. İl yönetimine girdim. Hayatımda nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. İnsanların size öyle bakışları vardı ki size acıyarak bakıyorlar, sizin ne yaşadığınızın farkında bile değiller. 2011 genel seçimleri oldu, cumhurbaşkanımız Binali Bey’den sonra ikinci sırayı verdi. Mecliste çalışma imkanımız oldu. Milletvekilliğinden sonra ara verdim. İşte o arada kendimizi ihmal ettiğimizi fark ettim. O zaman siyasete dair hayallerim bitmeye başladı. Bana bakan, başkan yardımcısı olacaksın deseler hiç beni heyecanlandırmıyor. Yeniden sorgulamaya, okumaya başladım. Ben Aydın Şengül olarak hiçbir beklentim yok, hiçbir makam mevki umurumda değil. Şerefle, onurla görevimi devrediyorum. Bu vatan, bu parti bize çok şey verdi. Tecrübelerimizi nasıl aktarırız, onun derdindeyiz. 14 aylık süreçte hiç beklenti içinde olmadan, eğilmeden, bükülmeden görev yaptım. Bu sürede birilerine dokunmuş olabiliriz. Allah bize öyle bir yapı verdi ki makam mevki için kimsenin karşısında eğilmedim, eğilmeyeceğim. Birileri kazandığını zannetsinler, varsın öyle olsun. Teşkilat mensuplarında bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. Buralar okuldur. Hiç üzüntülü değilim son derece mutluyum. Beraber yola çıktığım arkadaşlarımın bize bakışları bizi duygusallaştırır” ifadelerini kullandı.

ALLAH BİZİ AFFETSİN, ÇOK FAZLA GÜNAHIMIZ VAR
Şengül bu bölümde yaptığı konuşma törene damgasını vurdu. Kerem Ali Sürekli’ye dönerek konuşan Şengül’ün sözleri teşkilata mesaj niteliği taşıdı. Şengül, “Bu görevi bıraktığımız için üzgün değil çok da mutlu oluruz. Kerem Ali Sürekli arkadaşımızla beraber yola çıktık. Partinin hafızası olan 3-4 kişiden biridir. Herkesin huzurunda il başkanıma söylemek istiyorum; sevgili başkanım kendi kimliğinizi ve kişiliğini korumazsanız, onun bunun adamını il yönetimine alırsanız bu parti kaybeder, siz kaybedersiniz. Siz bu partide, makamda olan insanlara belli gücünü kullananlara adamcılık yapanlara yer vermeyin. Bu partinin çıkmazlarından bir tanesi kendi ekibini oluşturmaya çalışanlardır. Herkesin belli köşesi olmuş. Bunlara pirim vermeyin. Ben onlarla kavga ettim. Bizim burada derdimiz partimiz. En son mitinge gittiğimde oraya gelenlere içim acıdı. O gariban insanların bizim üzerimizde hakları var. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var. Özeleştirimizi kendi içimizde yapacağız. Aydın Şengül olarak arka planda olacağım. Kimin ne desteği olursa onu vermeye hazırım. Biz kaybolmaya hazırız. Yeni il başkanımız kendi iradesini kullanarak güçlü bir yönetim oluşturacak” dedi.  

BU İNSANLARA SURAT ASILIR MI, BU İNSANLARIN TELEFONUNA ÇIKMAMAK OLUR MU?
Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci ise, “Sevgili AK Partililer hepinizi candan, yürekten selamlıyorum. Böyle bir törende buluşmaktan son derece mutluyum. AK Partili olmak ayrıcalıktır. Şu an hepimizin başı dik, gönlümüz ve göğsümüz açık. 17 yılda yaptıklarımızı günlerce anlatsak az. 17 yıl önceki ve şimdiki Türkiye’yi düşünelim. Bu çorbada hepimizin tuzu var. Bugüne kadar beraber yürüdüğümüz kardeşlerime minnet borçluyum. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yürekten söylüyorum. Herkes işini gücünü ailesini bıraktı AK Parti favasını anlattı. Bu insanlara surat asılır mı, laf edilir mi, bu insanların telefonuna çıkmamak olur mu? Olmaz. Bugünden sonra İzmir’imiz için milat olacak. Bundan sonra farklı bir AK Parti olarak yola çıkmalıyız. Seçimlerin analizini çok iyi yapmamız lazım. Neleri çok iyi yapamadık, onları anlamamız ve anlatmamız lazım. Görev yapan arkadaşlarımızla helalleşmek zorundayız. Dedikodu hastalığını mutlaka atmalıyız. Buradan çıkarken herkes kardeşlik duygularıyla beraber ayrılmalı. Ben Aydın kardeşime ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hepsinin büyük emeği geçti. Kazanan ilçe belediye başkanlarını kutluyorum, büyük olay. Yeni başkanımız Kerem Ali Sürekli’yi de tebrik ediyorum. Kuruluşta beraber rol aldık. Partinin canlı bir hafızasıdır. Bu büyük bir ayrıcalıktır. Partinin hafızası olmalı. Görev yapan tüm il başkanlarına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.