GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Temmuz 2018 Cumartesi 12:23

AK Parti İl Başkanı Şengül talimat verdi, teşkilat harekete geçti

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün talimatıyla kurulan İl Hayvan Hakları Koruma Komisyonu ilk çalışmalarına startını verdi. Komisyon, Ballıkuyu Mahallesi’nde harabe bir evde 12 köpek besleyen küçük çocuk ve köpek hakkında olayın takipçisi olacağını kaydetti.

Özellikle son aylarda ülkemizde hayvanlara yönelik artan şiddete karşı AK Parti İzmir İl Başkanlığı da sessiz kalmadı. İl Başkanı Aydın Şengül, vatandaşların da içini sızlatan hayvan şiddeti ve eziyetlerine yönelik, İnsan Hakları Birimine bağlı AK Parti İl Hayvan Koruma Komisyonu kurulması talimatı verdi.

Komisyon, İnsan Hakları Birimi İl Başkan Yardımcısı Av. Gülşen Gezici Başkanlığı’nda kurularak ilk çalışmalarına start verdi. Konak Ballıkuyu Mahallesi’nde sayıları 15’i geçen köpeğin harabe bir eve hapsedilerek, aç susuz bırakıldığına dair yapılan iddialarla ilgili inceleme başlatan Gezici, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Ekipleri ile beraber olay yerinde incelemelerde bulundu. İnceleme sonucu bir ilköğretim okulunda eğitim gören N.D (12) isimli şahsın zor imkanlar altında yaşamasına rağmen yaşadığı harabe evin alt katında sokak köpeklerine bakmaya çalıştığı tespit edildi. İl Başkanı Şengül, duyarlı çocuğun İl Başkanlığı’na davet edilerek, köpeklerin bakım ve ihtiyaçlarının takipçisi olunmasıyla ilgili talimat verdi.“HAYVANLARI DAHA İYİ İMKANLAR ALTINDA TUTARAK, BESLENMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Hayvan Hakları İl Komisyon Başkanı Av. Gülşen Gezici, “Biz ilk etapta olay yerinde inceleme yapmaya giderken, mahallede yaşayan bir çocuğun köpeklere eziyet ettiği ihbarını aldık. Ortaya çıkan sonuçta ise maddi imkanları düşük bir ailenin çocuğu olan 12 yaşındaki N.D’nin zor şartlar altında yaşamasına rağmen sokak köpeklerini sahiplenerek evinin alt katında beslediğini öğrendik. Ülkemizde bilhassa son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddet olayları arttı. Küçük bir çocuktan böylesine bir davranış takdire şayan. Biz AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak durumun takipçisi olacağız” diye söz verdi. Gezici, hayvanları daha iyi imkanlar altında tutarak, beslenmelerini sağlayacağız. Minik yüreği bu kadar vefa dolu olan küçük çocuk yarının iyi bir veterineri olabilir. Ülkemizde hayvanlara karşı böyle duyarlı nesillerin yetişmesi bizleri son derece mutlu ediyor” diye kaydetti.