GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Haziran 2018 Salı 16:27

AK Parti Bayraklı'dan CHP'ye 'pazar' tepkisi!

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, pazarcılara ‘pazarcı terörü’ yakıştırması yapan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in açıklaması hakkında bu konuda konuşabilecek son iki siyasi partiden birinin CHP olduğunu söyledi.

Bayraklı’da yılan hikâyesine dönen pazaryeri problemine belediye önünde tepki gösteren pazarcı esnafının AK Partili yetkililerce desteklendiğini öne süren CHP İlçe Başkanı Alper’in siyasi etiğe yakışmayacak sözler sarf ettiğini belirten Hızal, ”İlçesindeki esnafı bile tanımayan, başka bir siyasi parti temsilcisine fütursuzca suçlamalarda bulunan bu şahsın hangi sıfatla bir açıklama yaptığını merak ediyorum” diye konuştu.

“İLK GÜNDEN BERİ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”
Pazaryeri sorununun yaşandığı ilk günden bu yana çözüm için ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Hızal, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın yoğun destekleri ile Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Viyadük Altı bölgesinin pazaryeri olarak tahsis edilmesini sağladık. Ancak Bayraklı Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin kendi arasında yaşadığı sorunlar sebebiyle bu bölge pazaryeri olarak değerlendirilmedi. Sorununun muhatabı olmamamıza rağmen inisiyatif alarak bu meseleyi çözmek için mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz, ancak AK Parti’nin milletin tüm dertleriyle dertlenen bir parti olduğunu unutanlar bizleri azmettirici olarak gösterme talihsizliğinin içine girmişler” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN MİLETE VERDİĞİ DEĞER…”
Her fırsatta halkın ve esnafın yanında olduklarını söyleyen bir siyasi partinin esnafımıza ‘pazarcı terörü’ yakıştırması yapmasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden Hızal, “Belediyenin beceriksizliği ve iş bilmezliği yüzünden aylardır mağduriyet yaşayan pazarcı kardeşlerimiz ve bölge halkımızın taleplerine karşılık olarak kullandıkları ifade kabul edilemez. Bu yakışıksız tabir CHP’nin milletimize verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

“BU KONUDA KONUŞABİLECEK SON PARTİSİNİZ”
Birilerine terörist yakıştırmasını yapabilecek en son partinin CHP olduğunu söyleyen Hızal, “Genel başkanı da dahil tüm yönetim kademesi teröristlerle kol kola yol yürüyen bir oluşumun ilçe başkanının, demokratik hakları olan protesto eylemini gerçekleştirmiş bir esnaf grubuna bu yakıştırmayı yapması fazlasıyla ironiktir. Yine aynı siyasi partinin mensubu olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın mezhepsel ayrımcılık içeren sözlerini Bayraklılı hemşerilerimizin unutmamıştır. Sayın ilçe başkanının partisiyle birlikte terörün bu kadar içerisinde olup böyle isabetsiz sallamasını takdire şayan buldum” diye konuştu.