GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2018 Cumartesi 09:47

87.İzmir Enternasyonal Fuarı'nda geri sayım başladı

Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl 7 – 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Partner Ülke olarak Sırbistan, Odak Ülke’nin Hindistan, Ana Tema’nın “Teknoloji” olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, ticaretin yanı sıra kültür ve sanatın da merkezi olaca

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geri sayım başladı. İzmir başta olmak üzere, Türkiye’den ve dünyadan misafirlerini bekleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, on gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak. Ana Sponsoru Folkart, İnovasyon Ana Sponsoru Vestel ve Etkinlik Sponsoru Migros olan İzmir Enternasyonal Fuarı, Ana Teması “Teknoloji” ile birlikte bu alanda son teknolojik gelişmeleri İzmir’de buluşturacak. Partner ülke Sırbistan   Teknoparkları, Telekomünikasyon teknolojileri, gıda ürünleri ile teknolojileri, eğitim ile eğitim teknolojileri, yapı ve yapı makineleri teknolojileri gibi ürün gruplarıyla yer alacak. Odak ülke Hindistan ise çoğunluğu teknoloji ağırlıklı 50’nin üzerinde firmasıyla fuarda yer alacak.ÜNLÜ İSİMLER ÇİM’DE
87. İzmir Enternasyonal Fuarı, on gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle eğlencenin, kültür ve sanatın merkezi olacak. Fuarı ziyaret edecek misafirler Çim Konserleri’nde ünlü isimlerin şarkılarıyla coşacak. 7’den 70’e herkese hitap edecek konserlerde Vestel sponsorluğunda Nazan Öncel,  Sertap Erener, Hakan Aysev, Kenan Doğulu, Ceza ve öncesinde Vestel sponsorluğunda dünyaca ünlü DJ Hey Douglas,  Aleyna Tilki, Migros sponsorluğunda Berkay, Gülşen, Fettah Can ve son olarak İrem Derici sahne alacak. 21:30’da başlayacak konserler ücretsiz olacak.

ROCK SAHNESİ
Bu geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Folkart sponsorluğunda Rock Sahnesi’nde kurulacak. Rock müziğe doyulacak konserler 3 No’lu Hol otoparkında gerçekleşecek. Gripin, Adamlar, Feridun Düzağaç, Son Feci Bisiklet, Necati ve Saykolar, Vera, Moğollar, Kolpa, Redd sahne alacak. Rock sahnesinde 20:45’te başlayacak konserlerde ünlü rockçıların konserleri ücretsiz olacak.

MOGAMBO’DA CAZ TINILARI
Mogambo Caz Geceleri bu yıl da caz müzik sevenlere keyifli geceler yaşatacak. Folkart sponsorluğunda Mogambo’da gerçekleşecek caz gecelerinde Zuhal Olcay, Alpay, Hüsnü Arkan, Şenay Lambaoğlu, Kürşat Başar ile Nükhet Yalçın, Melis Sökmen, İmer Demirer ile Ayşe Gencer ve Bülent Ortaçgil sahnede olacak. Giriş ücretinin 30 TL olduğu, 18 yaş sınırı bulunan Mogambo Caz Geceleri konserleri saat 23:00’de başlayacak. 

TİYATRO KEYFİ
Folkart sponsorluğunda İsmet İnönü Sanat Merkezi’ne ise ünlü oyuncular konuk olacak. 8 Eylül’de oyunlar Paul Pörtner’in yazdığı, Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı Şen Makas ile başlayacak. Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oynadığı Şen Makas’ın ardından Zuhal Olcay ile Burak Sergen’in oynadığı Aşk Halleri sergilenecek. Başarısız bir mimarın intihar planını anlatan, Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk’ün oynadığı İntiharın Genel Provası izleyenlerle buluşacak. Ali Poyrazoğlu’nun aynı adlı kitabından yola çıkarak yazdığı Tamamla Bizi ey Aşk, misafirleri güldürürken düşündürecek. Ali Poyrazoğlu, Şebnem Özinal ve Melih Ekener’in oynadığı Tamamla Bizi Ey Aşk, kadın erkek ilişkilerini anlatıyor. Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan Azizname, İsmet İnönü’de sahnede olacak. Birçok önemli oyuncu bu oyunda sevenleriyle buluşacak.   

Türkiye’nin en çok okunan kültür-sanat dergilerinden olan Kafa Dergisi’nin yazarları Zafer Algöz, Can Yılmaz, Cem Davran, Celil Nalçakan ve Candaş Tolga Işık da “5 Kafadar” adlı söyleşi etkinliğiyle sahnede olacak. Gencay Gürün’ün yönettiği Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in oynadığı “Sanat” adlı tiyatro oyunu da tiyatro severlerle buluşacak. Anton Çehov’un yazdığı komedi türündeki Çehov Kabare de izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodallı’nın yer aldığı oyunun ardından İEF’nin son günü ise Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe şarkılarıyla İsmet İnönü Kültür Merkezi sahnesinde olacak.  

AÇIKHAVA’DA MÜZİK VE DANS
tatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ise gösterilerin yanı sıra müzikli etkinlikler de yer alacak.  11 Eylül’de program;  Rus balesinin seçkin topluluklarından, dünyaca ünlü 36 dansçıdan oluşan “Moscow State Ballet” ile başlayacak. Ünlü topluluk, William Shakespeare‘nin en önemli eserlerinden “Romeo & Juliette” ‘i sahneleyecek.  Çağdaş Türk Müziğinin güçlü yorumcularından Nükhet Duru, 12 Eylül’de “Kabare Nünü” adlı kabaresiyle sevenleriyle buluşacak. Geçtiğimiz yıl “Beni Nükhet Duru Sanıyorlar” adlı kabaresiyle İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahneye çıkan Duru, bu yıl yeniden sahne alacak. 13 Eylül’de ise Türk müziğine kattığı yüzlerce unutulmaz beste ile Türkiye'nin en büyük değerlerinden usta sanatçı Selami Şahin'in şarkıları, canlı orkestra ve güçlü oyuncu kadrosu eşliğinde Bir Selami Şahin Müzikali ile seyirciyle buluşacak. 

14 ve 15 Eylül tarihlerinde ise Gürcü etnografik kültürünü, bölge kültürleriyle sentezleyen Arsiani; aşk, mücadele, coşku ve kutlama ruhunu izleyicilere sunacak. Fuarın son günü ise Cuban Crystal Band & Swing Latino grupları,  “Tropical Party” ile Latin esintileri yaşatacak. Son derece hareketli danslarla sahnede olacak gruplar, izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. 

YAZARLAR İEF’DE
Kültürpark bu yıl da “Edebiyat Sohbetleri” etkinliğinde  ünlü yazarları ağırlayacak.  Gazeteci yazar Kerimcan Kamal, Fi, Çi ve Pi adlı kitapların yazarı Azra Kohen, araştırmacı gazeteci ve yazar Saygı Öztürk, gazeteci ve yazar Mine Söğüt, roman, öykü ve gezi edebiyatı yazarı Buket Uzuner kitapseverlerle Edebiyat Sohbetleri’nde bir arada olacak. 

Fuar ziyaretçileri İEF süresince 16.00 ile 23.00 saatleri arasında, Kültürpark’ın çeşitli noktalarında gerçekleşecek sokak gösteriyle de eğlence dolu anlar yaşayacak. Sinema Burada Festivali’nin 18’incisi gerçekleşecek. İzmir Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak ve beş gün sürecek festivalin ilk gününde Onur ve Başarı Ödülleri sahiplerini bulacak.İŞ GÜNLERİ’NDE YATIRIM GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK
u yıl Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenecek “İzmir İş Günleri Toplantıları’nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler özel görüşmeler yapacak. Fuarın açılışından iki gün önce 5 Eylül 2018’de başlayacak olan toplantılar iki gün sürecek. İş Günleri’ne 30’a yakın ülkeden bakan, bakan yardımcısı gibi üst düzey bürokratlardan oluşan heyetlerin katılması bekleniyor. Heyetlerin görüşmeler sonrasında İEF açılışında bulunması, ardından da fuarı gezmesi planlanıyor.