GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Ekim 2019 Cuma 13:52

59 sene önce öğrenciler için alınmıştı: İzmir’in İstanbul’daki o mülkü satılık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan 697 metrekarelik taşınmazın satılmasına karar verildi. Mülkün İzmir’den İstanbul’a giden öğrencilere yurt yapılması için 1960 yılında alındığı belirtildi. Fakat geçen onlarca yıl içinde hiçbir gelişmenin de olmadığı aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve mülkiyetinde olan gayrimenkulü satma kararı aldı. Sururi Mahallesi’nde yer alan 697 metrekarelik taşınmazın Devlet İhale Kanunu kapsamında satılacağı ilan edildi.

14 Ekim Pazartesi Günü gerçekleşecek meclis oturumunda gündeme gelecek önergede, ‘Mülkiyeti Belediyemize ait İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Sururi Mahallesi, 853 ada, 17 no’lu (697,00 m²) parselin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale edilerek satışının yapılması hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.237028)’ ifadeleri kullanıldı.

59 SENE ÖNCE YURT YAPILMAK İÇİN ALINDI!
Taşınmazın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1960 yılında satın alındığı aktarıldı. O dönemde İzmir’den İstanbul’a giden üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için mülkün üzerine yurt yapılmasının amaçlandığı belirtildi. Fakat geçen onca sene sonrasında herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı vurgulandı. Mülkün ticaret imarı kapsamında olduğu öğrenildi.