GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Haziran 2020 Pazar 20:47

5,2 büyüklüğünde deprem: Bütün Ege Bölgesi sallandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yer alan bilgiye göre, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 20.43'de 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 61 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Muğla haricinde İzmir ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD, depremin belirgin süresinin ilk belirlemelere göre 10.71 saniye olarak hesaplandığı kaydedildi.

KANDİLLİ 5,4 OLARAK AÇIKLADI
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. 

NTV yayınına bağlanan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Şu an için bildirilen bir can kaybı ve hasar yok" açıklamasında bulundu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaptığı açıklamada, merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini hatırlattı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Tavlı, "Ekiplerimiz şu anda sahada alan taraması yapıyor. Bölgemizde şu ana kadar bize ulaşan bir olumsuzluk yok." diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de depremle ilgili, "Herhangi bir olumsuzluk yok" dedi. Yaşanan depremin bölge ölçeğine bakıldığında yıkıcı olma ihtimalinin de düşük olduğuna işaret eden Gürün, "Çok şükür bölgede herhangi bir olumsuzluk yok. Can ve mal kaybının olmayışı sevindirici. 5,2 bizim bölgemizin ve Türkiye'mizin ölçülerine baktığımızda yıkıcı olma ihtimali düşük. Bölgedeki muhtarlarımızla görüştük. Muhtarlarımız da herhangi bir sıkıntının olmadığını belirttiler.” dedi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da yer sarsıntısına ilişkin ilçelerinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy,"Depremle ilgili şu an bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." dedi. Aksoy, depremin merkez üssüne yakın olarak belirtilen ve Marmaris ile Datça arasında kalan Osmaniye Mahallesi'ne hareket etti.

 

DEPREM BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER