GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Kasım 2019 Cuma 13:32

1 aydır aralıksız şiddet... Buca’da şok eden görüntüler!

Fırat Mahallesi’ndeki Kızılkanat Sitesi yakınlarında bulunan beslenme noktası civarında yavru kedilerin şiddete maruz kaldığı görüldü. Hayvanseverler konuyu belediyeye iletti. Buca Belediyesi Veteriner İşleri de kedilere diğer hayvanlardan mı yoksa insanlardan mı zarar geldiğinin aydınlatılması için mobese kameralarının incelenmesi amacıyla rapor düzenledi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Buca’nın Fırat Mahallesi’nde gerçekleşen hayvan ölümlerinin dikkat çektiği öğrenildi. Son günlerde ilçede yavru kedilerin vahşice öldürülmesi vatandaşları harekete geçirdi. Bucalı vatandaşlardan bazıları yaşanan durumu belediyeye iletti.

Son dönemde artan olaylar karşısında hayvanseverlerin ilk adresinin polis karakolu olduğu ifade edildi. Emniyet mensuplarının vatandaşlardan mobese kameralarının incelenmesi için rapor istediği aktarıldı.

Sonrasında veteriner kliniklerinin rapor vermekten kaçındığı belirtildi. Vatandaşların konuyu belediyeye taşıdığı öğrenildi.

Kızılkanat Sitesi’ne yakın bir bölgede yer alan beslenme noktası civarında kediler için yuva yapıldığı belirtildi. Yuvaların zaman zaman dağıtıldığı, yavru kedilerin parçalara ayrıldığı ve yaklaşık 1 ay içinde 10 hayvanın şiddete maruz kaldığı öne sürüldü.

BELEDİYE GEREKLİ RAPORU İLETTİ
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Birol Topal da kendilerine gelen başvurular sonrasında rapor hazırladığını açıkladı. Müdür Topal, “Biz kanaat raporu verebiliyoruz. Bunu bir köpek de yapmış olabilir ama insan tarafından da yapılmış olabilir. Bunun kolay aydınlığa kavuşturulması için bölgedeki mobese kameralarının incelenmesi gerekiyor. Bunu raporumda yazdım. Bölgeyi gören mobese incelense yeter. Bunun böyle ortaya çıkabileceğini emniyet de biliyor. İncelerler diye düşünüyorum. Hayvanseverler o raporu iletmişlerdir diye düşünüyorum” dedi.