GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Kasım 2017 Cumartesi 17:28

'Eski dost'tan seçim öncesi imalı çıkış: 'Önlem alırdım'

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Necmi Çalışkan Nisan ayına ertelenen seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışkan, “Ben olsam önlem alırdım” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olmasının beklendiği seçimler Bakanlar Kurulu kararıyla Nisan Ayı’na ertelenirken hazırlıklar ise sürüyor. Demirtaş’ın henüz isim olarak netleşmeyen rakipleri ise nabız yokluyor.

EXPO 2020 Yürütme Kurulu eski Başkanı ve İşadamı Mahmut Özgener’in isminin konuşulduğu yeni süreçte muhalifler henüz bir isim üzerinde anlaşmadı.  Zaman zaman AK Parti ve hükümetten önemli isimlerin Demirtaş’ın yeniden adaylığına ve seçimlerde yarışa girmesine soğuk baktığı da ifade edildi.

Yarışın devam ettiği, kulis çalışmalarının sürdüğü oda seçim sürecinde Meclis Üyesi Necmi Çalışkan’dan açıklamalar geldi. İsim vermeden üstü kapalı İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş’ı hedef alan Çalışkan, “Ben çeyrek yüzyıl oda başkanlığı yapsam ve tam seçimleri kılçıksız tekrar kazanacakken aniden seçimler ertelenseydi neler yapardım” sorusunu sordu.

Uzun yıllar Demirtaş ile yakın çalışan ve daha sonra ayrışan Çalışkan, “Belli ki beni engelleyecekler seçilememe durumum var. Çeyrek yüzyıldır alıştığım bir düzen var. Makam arabaları emrimde yüzlerce uzman ve memur. Geliri garantili devasa bir bütçe. Alışkanlıklarım var. Önlemler alırdım. Odanın bütün parasını inşaat işlerine harcardım ki gelen tamtakır kasa bulsun sürünsün. İnşaatı yaparken her şeyi başkalarına imzalatırdım ki kimse bir şey diyemesin ve her şeyi kuralına göre yapardım ki başım ağrımasın. Tabi oda olmayınca bana bütçeli bir kurum lazım. Odanın malını mülkünü başkanı olduğum vakfa bağışlatırdım. Böylece uzun yıllar kullandığım başkanlık odasını ölünceye kadar kullanabileyim. Önümde 5 ay var acele etmeliyim. Eğer oda giderse vakıf başkanlığı tehlikeye girer. Vakıf giderse üniversite de gider.  O nedenle seçimler yapılmadan bir olağanüstü genel kurul yaparak vakıf senedini değiştirirdim. Bu değişikle münafıkların hepsini temizleme yetkisi alır vakfı dikensiz gül bahçesine çevirirdim. Eğer yapabilirsem üniversite bütçesi emrimde olur. Hem de ömür boyu. Üstelik oda bütçesinin 6 katı büyüklüğünde. Orada istediğim inşaatı yapar ölünceye kadar otururdum. Hayali mi nasıl buldunuz” ifadelerini kullandı.